LEVAB. Utveckling av individ och organisation
 
LEVAB  Utveckling av individ och organisation
 
 
 
 
 
 
 
leva tillsammans PARTERAPI / FAMILJERÅDGIVNING

Att höra samman är grundläggande för att känna lycka och vad många av oss djupast längtar efter. Ett förhållande sköter sig dock inte självt utan båda parter måste ta ansvar för att det skall må bra. Samtalet är det som får oss att känna oss nära varandra, det som löser upp våra missförstånd och det som ger oss förståelse för våra olikheter. Ibland behöver vi hjälp av en utomstående för att hitta tillbaka till det samtal som gör att vi upplever samhörighet igen.

Mitt arbete med par baseras på parterapi / familjerådgivning i form av LEVATILLSAMMANS. LEVATILLSAMMANS är ett praktiskt, konkret verktyg för att utveckla och vårda sin relation och därmed göra den mer motståndskraftig. Redan efter vårt inledande möte är sannolikheten stor att ni kommer att uppleva en större kontakt och en ökad förståelse er emellan. Det stora intresset för LEVATILLSAMMANS tror jag har att göra med det konkreta arbetssättet. LEVATILLSAMMANS är i första hand ett program som fokuserar på att ge grundläggande kunskaper om hur vi kan hantera olikheter och svårigheter i våra relationer samt ger verktyg inom flera olika relationsområden. Ni kommer att få stöd i att kunna kommunicera på ett bra sätt och mellan våra möten kommer ni att ha hemuppgifter med syftet att ytterligare fokusera på att öka harmonin i relationen. I mitt arbete är jag även influerad av IMAGO relationsterapi.

LEVATILLSAMMANS vänder sig till:
  • par som har en bra relation och vill att den skall bli ännu bättre
  • par som glömt att tillföra förhållandet energi p.g.a. arbete, barn etc.
  • par som upplever att förhållandet är i riskzonen men vill undvika separation
  • par som står inför avgörande förändringar i livet (giftermål, barn, tonåringar, pension)
  • par som står inför en separation och vill kunna samarbeta kring barnen
Programmet är uppbyggt kring nio olika områden där par ofta får problem i sina relationer, bland annat öppen kommunikation, konflikthantering, barn och föräldraskap, ekonomi och intimitet. Inom varje område arbetar vi utifrån konkreta frågor. Vi utforskar, lyssnar och diskuterar vilket ger möjlighet att se objektivt på relationen; vad fungerar bra och vad behöver förbättras, vad behöver vi lära om oss själva och om vår partner och vad behöver vi öva oss i för att kunna dela det bästa av oss själva med vår partner?

Jag arbetar under tystnadsplikt. Välkomna på ett förutsättningslöst möte.
Vill du veta mer om LEVATILLSAMMANS gå in på www.levatillsammans.se

Läs här om Eliisa och Hans som hittade tillbaka till varandra och mina kommentarer >>
 
 

"Parterapin har gett mig en massa insikter om saker som jag trodde var självklara mellan mig och Annica men som visade sig inte alls vara det. Samtalen har gjort att vi både kan, prioriterar och inte minst vågar prata om "besvärliga saker". Sedan är det ju också så att de här samtalen räddade vår relation - något som jag är evigt tacksam för. Kärleken och den innerliga känslan och omtanken har återvänt""Helt klart den bästa bröllopspresenten! Vi har fått en stabil grund att stå på tillsammans och det känns skönt att ha gått igenom så många delar av livet, även de delar som vi kanske inte skulle ha pratat så mycket om annars. Du förmedlade trygghet vilket gjorde det lätt att prata.""Fantastiskt att vi som levt tillsammans så länge och trodde att vi kände varandra utan och innan ändå kunde utvecklats så mycket som par! En ny ödmjukhet inför varandra har vuxit fram under de gånger vi träffat dig och vi har fått tillbaka ett mera respektfullt sätt att vara med varandra."